LassiLappalainen

Perussuomalaiset on elitistinen puolue

Perussuomalaisten 20 ehdokkaasta Eurovaaleissa kaksi on tohtoritason tutkijaa ja professoria. Lisäksi kahdeksalla on korkeakoulututkinto ja kahdella ammattikorkeakoulututkinto.

 

Kookoomuksella on myös kaksi tohtoria, mutta vain toinen on opettanut yliopistossa. Korkeakoulututkinnon suorittaneita on enemmän kuin perussuomalaisilla.

SDP jää perussuomalaisista jälkeen, samaten yllättäen RKP korkeakoulututkinnon suorittaneiden osalta.

Tunnetuista poliitikoista kesken jääneistä opinnoista tunnetaan ainakin Paavo Arhinmäki, Eeva Biaudet ja Eero Heinäluoma.

Kukaan julkiperussuomalainen ei ole tässä suhteessa kunnostautunut.

Jos vielä muistellaan vanhaa perussuomalaista puoluetta ennen hajoamista, sieltä löytyi kaksi maisteria ( Soini ja Terho) ja yksi tohtori (Niinistö). Ja ainut tohtori suomalaisen puolueen johdossa on tällä hetkellä Perussuomalaisssa - tohori Väyrynenhän on eronnut kahdesta perustamastaan puolueesta.

 

Näiden esimerkkien perusteella sanoisin että otsikkoni pitää paikkaansa - Perussuomalaiset eivät ole nyt eikä ole ollut  edes läpileikkaus Suomesta, saati kouluttamattomien puolue, vaan elitistinen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän LassiLappalainen kuva
Lassi Lappalainen

Siis viittasin puolueen johtoelimiin noilla kahdella maisterilla ja yhdellä tohtorilla

Käyttäjän harrivirtanen kuva
Harri Virtanen

"Perussuomalaiset on elitistinen puolue"

Eikä?

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Myös Hitlerin lähimmät johtajat olivat useimmat tohtoreita.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Haa! Natsikortti on pelattu. Tästä eteenpäin on turha toivoa asiallista keskustelua.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kommunismi on noussut akateemisesta maailmasta, oikeastaan kaikki sosialistiset liikkeet. Kaikki sosialistiset liikkeet jo pelkästään 1900 luvulla murhasi reipas 125 milj. ihmistä, luvussa on Hitler.

Sosialismi kaikessa muodossaan on ollut ihmiskunnan syöpä kasvain.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

"Sosialismi kaikessa muodossaan on ollut ihmiskunnan syöpä kasvain." Onpahan vahva ennakkoluuloinen asenne. Kommunismiin se sopiikin, mutta sosialismi kokonaisuutena on niin monisäikeistä, ettei siihen syöpään vertaaminen sovi. Suomessa sovelletulla sosialismilla on saatu aikaan 8 tunnin työaika, oppivelvollisuus, eläkejärjestelmät ja sairausvakuutus ja paljon muuta yhteistä hyvää. Tässä ovat ehkä tärkeimmät. Luettelo kokonaan on ihan liian pitkä ja sisältää myös rajatapauksia siitä, onko aloite tullut vasemmalta vai oikealta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #7

Ay-liikkeen ja sosiaalidemokraattien toimintaa suomalaisen työläisen ja sitä kautta yhteiskunnan hyväksi ja parhaaksi ei liene kukaan kiistä?
Suomalaisesta hyvinvointiyhteiskunnasta on paljolti kiittäminen juuri näitä liikkeitä.

Sitten herääkin kysymys tuosta syövästä. Onko käynyt niin että hyvänlaatuinen on jossain vaiheessa muuttunut joksikin vähemmän hyvänlaatuiseksi joka on alkanut tuhoamaan omia saavutuksiaan kasvamalla liikaa ja pyrkimällä kaikin keinoin jatkamaan omaa kasvuaan välittämättä isäntänsä, kansalaisen hyvinvoinnista?

Käyttäjän velimattivanhanen kuva
Veli-Matti Vanhanen Vastaus kommenttiin #7

"Suomessa sovelletulla sosialismilla on saatu aikaan 8 tunnin työaika, oppivelvollisuus, eläkejärjestelmät ja sairausvakuutus ja paljon muuta yhteistä hyvää."

Suomen eduskunnassa on paria poikkeusta lukuun ottamatta ollut ei-sosialistinen enemmistö koko Suomen itsenäisyyden ajan. Heinonen yrittää kuoria kermat omalle puolueelleen.

"Sosialismi on aatesuunta, joka pyrkii luomaan tuotantovälineiden yhteisomistukseen perustuvan yhteiskuntajärjestyksen, tai nimitys tällaiselle järjestelmälle." Heinonen yrittää hämärtää mitä sosialismi tarkoittaa.

Marxin mukaan käytännön tulokset osoittavat ideologian oikeutuksen. Heinonen voi miettiä näitä tuloksia Pohjois-Koreassa, Vietnamissa, Kiinassa, Venezuelassa, Neuvostoliitossa tai vaikkapa Mugaben Zimbabwessa.

Käyttäjän LassiLappalainen kuva
Lassi Lappalainen Vastaus kommenttiin #13

Veli-Matin kommentti voisi aiheuttaa suuremmankin keskustelun, "Suuri kertomus" on se, että demarit tämän hyvinvointiyhteiskunnan kahdeksantuntisine työpäivineen ja viisipäivisine viikkoinen tekivät, tekivätkö oikeasti?

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Erinomaista!

Hyvä, että edes yksi poliittinen puolue pystyy nostamaan ehdokkaaksi ja johtoon koulutettua ja osaavaa väkeä.

Tosiasiana äänestäjät valitsevat asioidensa ajajiksi osaajia ja koulutettua väkeä. Ei pelleillä. Näkyyhän se ay-liikkeessä ja muuallakin kun on valituilla herran elkeet, jotta saa asiat hoidettua. Harvoin valitaan pelleilijöitä ja vain mukavia itsensä edustajaksi.

Monissa puolueissa johto valitsee sellaiset ehdokkaat sisäpiiristä, jotka ei uhkaa vanhaa johtoa. Osaajat jää valitsematta. Maan tapa ja juonittelua. Vuosi toisensa jälkeen ministeritasolle asti on korotettu asiaan kouluttamatonta väkeä. Puolustusminsiteriksi sivareita ja armeijankäymättömiä, talousministereiksi ilman alan koulutusta. Ei kirurkiksikaan valita äänestyksellä potilaita puukottamaan vaan näytöillä ja osaamisella. Ministerit sentään johtavat maan tärkeimpiä asioita. Jotain rispektiä. Nyt mennään ilman substanssia sotkemaan asioita.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tähän asti olen puhunut PPP-puolueesta, eli Pragmaattis-Populistisesta Protestipuolueesta. Nyt siihen pitäisi lisätä E, PEPP-puolue. Vähän kuin U:ta puuttuisi?

Käyttäjän LassiLappalainen kuva
Lassi Lappalainen

Jarmon huomio on vähintään osittain perusteltu. Perussuomalaisista ministereistä en osaa muuta sanoa kuin että Niinistö oli asiansa osaava. Lindström oikeusministerinä oli aika outo veto.

Kommunismista olen samaa mieltä ihmiskunnan syöpänä. Sen rinnalle nostaisin kuitenkin toisen ideologian: Islamin.

Itse blogillani halusin huomioida sen että itseään kulturelleina ja muita fiksumpina pitävät mieltävät perussuomalaiset tyhmän rahvaan puolueeksi. Jos tohtoritason ihmiset puolueeseen liittyvät, tämä mielikuva ei kovin perusteltu ole

Käyttäjän jarmokanerva kuva
Jarmo Kanerva

Perussuomalaiset ovat uudistunut puolue 2017 ja Soinin voimakkaan johdon jälkeen. Erimielisyyksien ja kannatuksen laskun takia Soinia ei valittu jatkoon. Hallitussopimuksesta lipsuttiin. Uskontoa ja politiikkaa ei olisi hyvä sotkea.

Moni perussuomalainen kertoo olevansa valaistunut. Tajunnut missä oikein mennään ja siksi kääntynyt perussuomalaisia kannattamaan. Ja moni on kyllästynyt politiikkojen manipuolointiin ja räikeään valehteluun ja vääristelyyn. Halutaan puhua totta ja asiat suoraan ja ratkaista ne.

Käyttäjän JuhaKinnunen kuva
Juha Kinnunen

Saattaa koulutus jotain osviittaa antaa, mutta mielestäni on suurin piirtein yhtä suuria perusteita puhua kirjaviisaista ja koulutyhmistä. Riippuu asiasta ja näkökulmasta.

Käyttäjän LassiLappalainen kuva
Lassi Lappalainen

Niin. Yksi mielilauseistani - ehkä ihan oma kehittämäni - on että akateemisen loppututkinnon suorittamiseen vaadittava tärkein ominaisuus on hyvät perslihakset.

Mutta vaatii se muutakin ja perussuomalaisissa on kiistatta huomattavan paljon henkilöitä joilla on ollut ambitiota ja kärsivällisyyttä opinteillä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset